Vores hotel i Havana
Vores hotel i Havana
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Flotte rammer

(se flere billeder i slideshow nederst på siden)

Sikke en oplevelse. Vi rejste 3 uger til Cuba hen over julen.

En fantastisk rejse der startede i Havana. Vi boede midt i centrum, hvilket betød at vi kunne stå på vores balkon og kigge ned på de mange farvestrående gamle biler uden katalysator. Luften var godt tung af bilos, det hører på en måde med til byen. Jeg har lagt masser af billeder op, så du kan få en fornemmelse af Cuba.

Vi arrangerede hele turen selv, alt klappede – deres busser er mere præcise end midttrafik.

I Havana boede vi på Hotel Inglaterra som jeg bare fandt på booking.com. Et gammelt hotel, med masser af stemning. Ville nok gerne have haft et værelse væk fra hovedgaden. Værelserne var fine og der blev gjort rent hver dag. Prisen var ok.

Der var utrolig mange sjove og anderledes spisesteder i Havana, brugte meget tripadviser for at danne mig et overblik. Vi var der 5 overnatninger en dag for meget efter vores mening.

Gå rundt i byen og fornem den specielle stemning.

Vi kørte med den offentlig bus Viazul (helt ok standart med aircondition) rundt på Cuba, først til Varadero og derefter til Trinidad. Det fungerede og var en sjov oplevelse, især da buschaufføren tog en afstikker og hentede en halv gris og smed den ind til kufferterne.

Billetter kan bookes på deres hjemmesiden Viazul – billetter Man dukker bare op ved busstationen i god tid og først der henter man sin billet. Vi tænkte at til de priser kan det ikke gå galt men selvom jeg havde bestilt 6 mdr. før, var der styr på det, vores bestilling blev fundet på et gammeldags klipbord. Billetten vi fik udleveret var en genbrugsbillet – ingen tvivl om det. Den skulle afleveres til chaufføren og var slidt og næsten ulæselig. En god og billig måde at komme rundt på Cuba.

Varadero var ressort på ressort ved den lange lækre strand. Området er lukket for normale Cubaner, hvilket gør byen total kedelig og uinteressant. Vores ressort Ibrostar var super dejligt til prisen og vi var der kun for at opleve stranden og dase livet hen over julen. Det eneste sted på Cuba hvor jeg fik maveproblemer var her, men det var helt sikkert ikke hotellets skyld, men derimod kineserne der stak deres fingre ned i dressingen for at smage på hvilken de ville have. Virkelig ulækkert ! Resten af opholdet var salat UDEN dressing.

I Trinidad boede vi privat (particularis). Hvert hjem må udleje to værelser til gæster. Det var vi virkelig spændte på. Det var primitivt, men alligevel godt nok. Det kostede 252 kr. pr. overnatning for 3 personer. Værten hos os var utrolig hjælpsom, med tips om spisesteder, bestilling af taxa til stranden (en Ford fra 1929) vi spiste aftensmad hos hende to gange, de lavede sågar en madpakke til os da vi skulle rejse – en sjov oplevelse.

Skal jeg til Cuba igen, bliver det helt sikkert med overnatning på particularis – en billig måde at overnatte på. Nedenfor finder I et link til particularis, der findes flere hjemmesider der formidler stederne, så Google jer lidt frem.

De cubaner vi mødet var gæstfrie og utrolig imødekommende, ingen steder oplevede vi trælse episoder.

Husk som altid 🙂 skriv hvis I har spørgsmål, vil elske at hjælpe jer.

 

Links

Viazu – busserne

Hotel Inglaterra

Particularis på Cuba

This slideshow requires JavaScript.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rejsoplev.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *