Er lige kommet hjem fra en forlænget weekend i Berlin, glæder mig til at dele mine erfaringer med jer. Berlin er og bliver en dejlig by og en af Europas mest interessante storbyer, den har det hele.

Billedresultat for berlin

Byen er stor og meget delt op, så jeg vil anbefale at man planlægger lidt hjemmefra. Kombiner f.x. shopping mulighederne med attraktionerne. Er I på Kurfürstendamm er det oplagt at få set KaDeWe, er i på Alexsander Platz, er der ikke langt til Brandburger Tor o.s.v. Bruger Google maps rigtig meget til denne planlægning, den viser nærmeste u-Bahn/S-tog m.m. i forhold til seværdighederne/hoteller m.m.

Det er nemt at være turist i Berlin hele året rundt. Her i december var der utalige julemarkeder og vi var helt sikkert ikke de eneste danskere.

Vi tog bilen derned og havde en overnatning på Gut Basthorst, ikke fordi det var nødvendigt, men for hyggens skyld. Se indlægget omkring dette sjove og anderledes overnatningssted. gut-basthorst

Vi havde booket på Andels by Vienna Berlin, lækkert hotel, gode anmeldelser og virkelig god morgenmad. Det skuffede helt sikkert ikke. Det lå små 3-4 km fra Alexsander Platz. Lige uden for hotellet går der flere sporvognslinjer ind mod Alexsander Platz (M5,M6,M8). I receptionen fik vi udlevet bykort og en samlet oversigt over det offentlige system, hvilket jeg er sikker på alle hoteller har klar til deres gæster.

Vi var lidt i tvivl om retningen da vi stod og kiggede på kortet, men har man ryggen mod hotelindgangen så kører I mod venstre – jeres første stop skal være Landsberg Allee Petersburger Str., så er I på vej direkte mod Alexsander Platz, hvor man nemt hopper over på metroen. Eller straks går i gang med at shoppe :-0

Hvordan kommer jeg til Berlin

Ja som skrevet tog vi bilen. Vi kørte dog af mortorvejen vejen ved Neumünster, hvor vi drejede over på B205 for at undgå det meget vejarbejde mellem Neumünster og Hamborg. Bagefter er du hurtig på motorvej 24 direkte mod Berlin – se billede. Vi kørte samme rute i sommers og det fungere fint.

berlin

I kan selvfølgelig også flyve, desværre går der kun billige direkte flyvninger fra København. Fra Billund og Ålborg er det både dyrere og med mellemlanding. Når I skal fra lufthavnen og ind til centrum er der som i de andre storbyer flere muligheder. Der kører både regionaltog, S-Bahn og bus ind mod centrum. Regionaltoget og S-Bahn er nok det hurtigste og nemmeste. Prisen for begge på rimelige 3,7 euro. Biletter kan købes i automaterne, men bemærk at kun få automater tager imod kort og sedler, så det er godt at have nogle mønter med. Alternativt står der taxaer udenfor ankomsthallen.

Toget fra Danmark til Berlin er også en mulighed. I bliver fragtet direkte ind i centrum, hvor det er nemt at komme videre rundt.  Hovedbanegården er i sig selv et besøg vær, der er et hav af butikker og restauranter med rimelige priser.

Offentlig transport

Berlin har et super og effektivt offentlig transport system (metroen er den største i Tyskland) Der er både metro, sporvogne og busser. Hvilket man lige skal vende sig til når man kigger på oversigtskortene.

Vi købte dagskort i automaten til 7 euro stykket. Helt perfekt. Måtte dog kigger os lidt om efter en automat der tog sedler. Vores kort (visa og master) tog de ikke imod.

Byen er delt op i zoner. A,B og C.

 • Zone A er den indre by og inkluderer op til og med S-Bahns byringslinje
 • Zone B dækker fra S-Bahns byringslinje og ud til bygrænsen.
 • Zone C dækker de omkringsliggende forstæder til Berlin, op til ca. 15 kilometer fra byen

Lufthavnen er er zone C. Vi benyttede kun Zone A og B.

Top seværdigheder i Berlin

 • Brandenburger Tor
 • Berlinmuren
 • Checkpoint Charlie med tilhørende museum
 • Reichstag
 • TV-tårnet
 • KaDeWe
 • Alexandersplatz
 • Potsdamer Platz
 • Sony Center

Glem ikke shopping områderne

Vi fik shoppet en del. Starten gik på Kurfürstendamm, som er kendt for at være det bedste sted at shoppe i Berlin. Gaden er lang og fyldt med butikker i alle prisklasser. KaDeWe finder I på Kurfürstendamm. 6 etage indeholder masser af små spisesteder ikke helt billigt, men hyggeligt og en oplevelse. De fleste nøjes nok med at kigge i KaDeWe´s mega dyrere butikker 🙂 🙂

Postdamer Platz og Alexander Platz indeholder både gode shopping muligheder, flotte bygninger og flere af de store turistattraktioner.

Julemarkeder

Synes virkelig de forstå at pynte i Berlin – man oplevede det både inde i butikkerne og rundt i byens gader. Især deres julemarkeder er hyggelige og fylde af stemning. Billedresultat for weihnachtsmarkt berlin

Gendarmenmarkt
Stemningsfuldt og meget velbesøgt julemarked på en af byens smukkeste pladser. Her møder I også den franske domkirke, koncerthuset og den tyske domkirke.
Sted: Gendarmenmarkt, Berlin-Mitte
Åbent fra 21. november til 31. december 2016.
U-bahn: Stadtmitte

gluwein

Julemarked ved Berlins røde rådhus
Måske et af Berlins flotteste julemarkeder.
Sted: Roten Rathaus, Rathausstrasse 15, Berlin-Mitte
Åbent fra 21. november til 26. december 2016.
S-bahn og U-bahn: Alexanderplatz
Julemarked på Alexanderplatz
Vildt mange forskellige boder med julenips, mad og drikke..
Sted: Alexanderplatz, Berlin-Mitte
Åbent fra 21. november til 26. december 2016.
S-bahn + U-bahn: Alexanderplatz
Julemarked på Potsdamer Platz
Populært  i Berlin – Europas største kælkebakke, strækker sig over 70 meter.  Talrige hytter, hvor der langes specialiteter fra det østrigske køkken samt varme og kolde drikke over disken.
Sted: Potsdamer Platz, Berlin-Mitte
Åbent fra 21. november til 26. december 2016
S-bahn + U-bahn: Potsdamer Platz

juletrae

 

 

 

.

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rejsoplev.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *